Kurs och konferens 

Humlebäcks kurs och konferensgård ligger vid sjön Visten i hjärtat av Värmland, nära Selma Lagerlöfs Mårbacka. Vi har 700 meter strandtomt och egen brygga vid en av Sveriges renaste och fiskrikaste sjöar. Här finns ett rikt djur- och naturliv. I skogen kan vi ibland höra vargarna yla och i bäcken som rinner från skogen ner till sjön genom tomten finns kräftor.

Platsen har anor från tidig medeltid och ena huset är troligen från sent 1700-tal. Där äter och umgås vi. I huset finns ett restaurangkök, matsal på cirka 50 kvm och ett stort sällskapsrum.

Vi har också byggt ett nytt hus i gammal värmländsk herrgårdsstil för att smälta in i miljön och med befintliga byggnader. Där finns kurs- och konferenslokal på 80 kvm och 12 dubbelrum på övervåningen.

På gården finns lador, uthus, visthusbodar och en tipi nere vid sjön. Vi har en egen mindre bastu och och en stor badtunna. Vid särskilda tillfällen går vi på glödande kol nere vid stranden.

Verksamhet

Största delen av verksamheten på Humlebäck utgörs av våra egna kurser som på olika sätt bjuder in människor att leva mer levande liv. Det gemensamma temat är personlig utveckling och hälsa, med fokus på att inre välbefinnande ger en direkt spegling i den yttre verkligheten i form av att vi kan bidra mer till de sammanhang vi befinner oss i. Vi håller kurser i inre och yttre ledarskap, coaching, yoga, meditation och tantra.

Konferens med innehåll

Inom en snar framtid erbjuder vi paket med konferensmöjligheter en eller flera dagar. Vi samarbetar med kockar som kommer hit och lagar mat med fokus på ekologiskt och närodlat. Det finns möjlighet för övernattning för cirka 30 personer och om ni är fler kan vi hyra stugor på campingen som ligger precis i närheten.

Vi bjuder in till en helhetsupplevelse med konferensens innehåll, god vällagad mat och en fantastisk naturskön plats att vara på.