Katterna

På gården bor katterna Selma och Tiger. De är mest utomhus och jagar möss eller myser i solen, men har också bestämt att de vill vara inomhus och vila ibland. Och då är det endast i Mellangården de är, alla andra boningshus är kattfria. Selmas fokus är njutning, hon tycker mycket om mys och gos. Tiger är lite mer aktiv och hänger gärna med på en promenad eller när vi matar fåren. Båda är rätt sociala gillar att vara med när vi fikar eller när vi snickrar.

Fåren

På gården bor också ett tiotal gutefår. Fåren är också väldigt sällskapliga och många av dem gillar att bli klappade. De går ute året runt och sover i ladan Fårbo på natten. Fårens viktigaste uppgift är att hålla landskapet öppet. De gör de inte bara i sin stora hage, ganska agerar de efter principen att “gräset är grönare på andra sidan” och hittar olika sätt att rymma från hagen (de kommer dock alltid tillbaka på kvällen). Extra bra är de att hitta äppelträd eftersom äpplen är deras absoluta favorit. Förra året kom två lamm. Vi väntar med spänning hur många de blir i år.

Vildlivet

Det finns också många vilda djur runt Humlebäcks ägor. Vargarna ylar i skogen och några personer har också sett dem i skogsbrynet och på isen. I bland kommer älgar, rådjur, rävar och grävlingar in på tomten för att beta. Och palla äpplen. I luften och på sjön ser vi bland annat korpar, lom och kattugglor. En koltrast kollade in stället i höstas och nu hoppas vi den bestämmer sig för att flytta hit. Och så har vi ett gäng djur som gillar att hänga på bryggan och sola precis som vi gör. Alla vilda djur har inte fastnat på foto ännu men här är några.